Tuottajat

Rainer Wess

Rainer Wess perusti viinitilansa vuonna 2003  Wachaun viinialueelle työskenneltyään erilaisissa viinialan yrityksissä. Hän halusi tuottaa mahdollisimman puhdasaromisia ja raikkaita viinejä Grüner Veltliner- ja Riesling-rypäleistä, jotka toisivat esiin rypäleen ja maanperän ominaisuudet parhaalla mahdollisella tavalla.

Vuonna 2010 Wess muutti viinitilansa Kremsiin, jossa hän remontoi   300 vuotta vanhan luostarin viinikellarin moderniksi viinivalmistamoksi. Vuodesta 2011 lähtien tuotanto on keskittynyt Kremstalin alueen viineihin.

Koko kasvukauden  ajan Wachaun ja Kremstalin rinteiltä laskeutuva viileä ilma tasapainottaa alarinteiden lämmintä ilmaa, jota Tonavalta heijastuva valo korostaa. Tämä lämpötilojen vaihtelu tekee viineistä erityisen tasapainoisia ja raikkaita. Wess viljelee tarhoja mahdollisimman luonnonmukaisesti saavuttaakseen mahdollisimman terveet ja kypsät rypäleet. Rypäleet poimitaan aina käsin ja vinifioidaan pienissä erissä.

Wess omistaa kaikkiaan noin 7 hehtaaria tarhoja pääosin Kremstalian alueella.