Tuottajat

Casa Gran del Siurana

Casa Gran del Siurana

Histroriallinen Casa Gran- niminen rakennus sijaitsee Prioratissa Siurana-joen rannalla. Tämä yli 300- vuotta vanha rakennus toimi aikanaan Scala Dei-luostarin munkkien asuinrakennuksena.

Casa Gran De Siurana viiniprojekti alkoi vuonna 2000. Tarkoituksena oli valmistaa viiniä aivan alusta,valiten parhaan mahdollisen maaperän, parhaat köynnökset ja kypsentäen rypäleitä ja viiniä optimaalisella tavalla. Osa tarhoista (n. 10 hehtaaria)  sijaitsee tämän historiallisen talon ympärillä, jossa maaperä on liuskekiven, saven ja lietteisen maaperän sekoitusta. Toinen tila, nimeltään Fredat, koostuu 40 hehtaarista pengerettyjä rinnetarhoja. Penkereet on rakennettu mahdollisimman hyvin suojelemaan ympäristöä ja huomiomaan satunnaiset rankkasateet.

Maaperä tarhoilla on llicorellaa, joka on tyypillisin maaperä Prioratissa ja muodostuu rikkoutuneesta liuskekivestä. Tämä maaperä pakottaa köynnöksen juuret hakemaan ravinteita ja vettä mahdollisimman syvältä.

Talon viinintekijänä toimii Anna Gallisà.

Prioratin viinialueen historia liittyy vahvasti  Ranskan Provencesesta 1100-luvulla tulleiden munkkien perinteisiin ja oppeihin. Scala Dein luostarin tarhat loivat pohjan alueen viininviljelyn kehitykselle. Tänä päivänä tämä kukkuloiden ja vuorien peittämä alue käsittää 1800 hehtaaria tarhoja ja yli sata viinitilaa. Tarhat sijaitsevat vuorten ja kukkuloiden rinteillä ja jyrkkyyden takia rinteisiin on rakennettu penkereet.

 

Tutustu tästä tuottajan omiin kotisivuihin.

Tuottajan valikoimat