Coppo Pomorosso Nizza DOCG

Viini, joka nosti piemontelaisten arkiviinin uudelle tasolle

Maineikkaan Barbera -tuottajan taidonnäyte. Viini, joka nosti piemontelaisten arkiviinin uudelle tasolle. Vain parhaimmat rypäleet parhailta tarhoilta päätyvät tähän huippuviiniin. Pomorosso oli ensimmäinen Barbera d'Asti viini, joka sai täydet pisteet (Tre Bicchieri) Gambero Rossolta. Ensimmäinen vuosikerta tätä viiniä valmistui 1984. 

Kasvuympäristö

Etelään ja Kaakkoon antavat tarhat sijaitsevat noin 250 metriä merenpinnasta. Maaperä on savipitoista kalkkimaata, jonka seassa myös kipsiä sekä rautaa.

Valmistus

Käsin korjatut rypäleet, käyminen ja 14 kuukauden kypsytys tammessa.

Väri

Intensiivinen purppura

Tuoksu

Orvokkia, tummia kirsikoita sekä grafiittia

Maku

Runsas suutuntuma, raikas hapokkuus ja tumma aromimaailma

Ruokasuositus

Naudan, grilliruoan sekä voimakkaiden juustojen kanssa

Juusto
Nauta
Pasta
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Coppo
Appellaatio
DOCG Nizza
Rypälelajike
Barbera
Alkoholipitoisuus
16,00 %
Sokeripitoisuus
1,00 g/l
Happopitoisuus
5,70 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Coppo Pomorosso Nizza DOCG