Zenato Cresasso

Täyteläinen ja tummamarjainen

Zenato on perheomisteinen viinitalo, jonka Sergio Zenato perusti vuonna 1960. Nyt jo edesmennyt Sergio omasi vahvan vision alueen potentiaalista ja nykyisin taloa johtaa hänen lapset Nadia ja Alberto Zenato. Zenaton noin 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa Luganan ja Valpolicella Classicon parhailla alueilla, jossa Gardajärven ja vuoriston läheisyyden ansiosta vallitsee kasvuolosuhteille otollinen mikroilmasto. Tuotannon kiintopisteitä ovat Luganassa uniikista Trebbiano di Luganasta valmistettu valkoviini ja Valpolicellan alueella, Costalunga-tarhalta tulevat Amarone ja Ripassa. Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen. Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä.

 

Kasvuympäristö

Rypäleet tulevat Costalunga-tarhalta, joka on maaperältään pääosin kalkkikivi-moreenia ja savea.

Valmistus

Käsikeruu vain valikoiduista Corvina-rypäleistä. Keruu tehdään kahdessa eri vaiheessa: ensimmäinen syyskuun toisella puoliskolla, rypäleet asetetaan laatikoihin ja annetaan kuivua kahden kuukauden ajan, minkä jälkeen 20 päivän käyminen ja kypsytys ranskalaisissa tammitynnyreissä 24 kuukautta. Corvina, jota ei kerätä sadonkorjuun aikana, jätetään ylikypsytettynä kasvamaan kasviin lokakuun loppuun saakka, minkä jälkeen se käytetään ruostumattomasta teräksestä valmistetuissa säiliöissä. Cresasso on näiden kahden käymisen sekoitus.

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Tuoksussa herkullisia ja lumoavia punaisien marjojen ja mustikan vivahteita; intensiivinen, tumman kirsikkainen, kypsän luumuinen ja hilloinen, hieman balsaminen

Maku

Maku on täyteläinen, tumman kirsikkainen, tumman suklainen ja miellyttävän mausteinen. Pitkää jälkimakua siivittävät pehmeät tanniinit sekä raikas hapokkuus.

Ruokasuositus

Ihanteellinen grillattujen lihojen, paistien, riistan, makkaran ja salamin kanssa. Herkullinen kypsien juustojen kanssa.

Juusto
Liha
Porsas
Riista
Maa
Italia
Alue
Veneto
Tuottaja
Zenato
Appellaatio
IGT Veneto
Rypälelajike
100 % Corvina Veronese
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti