Vietti Perbacco Nebbiolo

"Pikku-Barolo" Nebbiolo Barolon alueelta

Kuutta eri baroloa tuottavan Viettin tyyli on perinteinen: pitkät kypsytysajat tammessa ja perinteinen, pitkä maseraatio kuuluvat tyyliin. Viinit pullotetaan suodattamattomina. Viettin viinit ovat lisäksi etikettitaiteen edelläkävijöitä; vuodesta 1970 alkaen sekä paikalliset että kansainväliset taiteilijat ovat suunnitelleet viineille persoonalliset etiketit. Viettin 34 hehtaarin viinitarhat sijaitsevat Barolon sydämessä Castiglione Fallettossa. Vuonna 2016 Viettin viinitalo siirtyi amerikkalaisen sijoittajaperheen, Krausen omistukseen. Perinteiden vaaliminen ja ensiluokkaisen viinin valmistaminen ovat edelleen Viettin viinitalon avainsanat.

Kasvuympäristö

Perbaccon valmistukseen käytetyt rypäleet tulevat Viettin Barolo tarhoilta, pieni osa myös Barbarescon alueelta. Viiniä kypsytetään aavistuksen Barolo -luokiteltuja viinejä lyhyemmän ajan, ja on siksi alkuperämerkinnältään Barolon sijaan Langhe DOC Nebbiolo.

Valmistus

Alkoholikäyminen 28 - 32 asteessa kolmesta neljään viikkoon. Malolaktinen käyminen tapahtuu osin terästankeissa, osin barriques -tynnyreissä ja osin suurissa tammitynnyreissä. Jokainen erä käytetään ja kypsytetään erikseen kahden vuoden ajan. Lopullinen sekoitus tapahtuu terästankissa, jonka jälkeen valmis viini pullotetaan suodattamattomana.

Väri

Ruskeaan taittuva punainen

Tuoksu

Marjaisa, kirsikkainen, mausteinen, monikerroksinen.

Maku

Keskitäyteläinen, tuntuvat, mutta melko pehmeät tanniinit, marjaisuuden taustalla mausteisuutta ja nahkaa.

Ruokasuositus

Yhdistä pienriistaan tai paisteihin. Kokeile tryffelillä maustettujen ruokien kanssa.

Liha
Pasta
Riista
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Vietti
Appellaatio
DOC Langhe
Rypälelajike
Nebbiolo
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
2,00 g/l
Happopitoisuus
5,10 g/l
Pullokoko
0,75 l, 1,5 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Vietti Perbacco Nebbiolo