E. Guigal Condrieu

E. Guigalin nimen alla tuotetaan viiniä kaikilta Rhônen tunnetuilta viinialueilta, aina Côtes-du-Rhône -luokittelua myöten. Kiitos pitkän ja tinkimättömän laadunkehitystyön, jota Marcel Guigal yhdessä tilaa nykyisin johtavan poikansa Philippen kanssa ovat tinkimättömästi yhdessä toteuttaneet, tarjoavat E. Guigalin valikoiman edukkaimmatkin Côtes-du- Rhône -viinit erinomaisen hinta-laatusuhteen.

Condrieu on Pohjois-Rhônen merkittävin valkoviinialue, joka on kuuluisa runsaista ja aromikkaista Viognier-viineistä. Nimi Condrie‘ tulee sanasta Coin de Ruisseau’, joka tarkoittaa joen uomaa. 

Kasvuympäristö

Condrieun tarhat ovat rinnetarhoja ja nauttivat runsaasta auringosta. Maaperä on graniittimaata ja päällikerros vaihtelevaa hiekkakivimaata.

Valmistus

Lämpökontrolloitu alkoholikäyminen. Kypsytys 9 kuukauden ajan (1/3 kypsyy uusissa tammitynnyreissä ja 2/3 terästankissa.) Malolaktinen käyminen.

Väri

Kuulas, kullankeltainen.

Tuoksu

Aromikkaassa tuoksussa on aistittavissa kukkaisuutta, sitruunaa, aprikoosia, hunajaa sekä paahteisuutta

Maku

Melko runsas, mutta raikas maku myötäilee tuoksua ja on suutuntumaltaan hieman öljyisä ja kerrostunut. Pitkässä jälkimaussa aistittavissa mineraalisuutta.

Ruokasuositus

Tryffelillä maustetut ruoat, kalaruoat, vaalea liha

Maa
Ranska
Tuottaja
E. Guigal
Appellaatio
AOP Condrieu
Rypälelajike
100 % Viognier
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
0,80 g/l
Happopitoisuus
2,31 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
E. Guigal Condrieu