E. Guigal Côte-Rôtie "Brune et Blonde de Guigal"

Upean elegantti ja samalla roteva ja rustiikkinen viini

Rhônen viinialueen pohjoisosasta, Côte-Rôtien rinnetarhoilta, sekä Côte Blonden että Côte Brunen puolelta tuleva viini. Maaperä vaihtelee Côte Blonden graniitin ja liuskekiven sekoituksesta, Côte Brunen tummempaan rautapitoiseen maaperään, tehden viinistä upean tasapainoisen ja elegantin, mutta samalla herkullisen rotevan. Guigalin tie yhdeksi Rhônen merkittävimmistä viinitaloista on pitänyt sisällään ennen kaikkea valtavan määrän työtä mutta myös kauaskatseisuutta ja hippusen onnea. Guigalin merkitys alueella on valtaisa, ja mm. Wine Spectator tituleeraa Marcel Guigalia koko Rhônen vaikutusvaltaisimmaksi viininviljelijäksi.

Kasvuympäristö

Köynnökset kasvavat jyrkillä rinteillä, Côte Blonden vaaleassa graniittipitoisessa ja Côte Brunen tummassa rauta-oksydipitoisessa maaperässä. Côte Rotien ilmasto on mannermainen, talvisin alueella vallitsee viileä mistral-tuuli. Nimensä alue on saanut siitä, että sen jyrkät rinteet kylpevät auringossa pisimpään.

Valmistus

Viini käy ruostumattomissa terästankeissa noin kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen viini kypsyy noin 36 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista puolet on uusia.

Väri

Syvän rubiininpunainen

Tuoksu

Runsas, hieman kehittynyt tuoksu jossa makeaa hedelmää mm. kuivattua luumua, kukkaisuutta ja nahkaa.

Maku

Melko täyteläinen, tumman hedelmäinen ja tiivis maku, jota sävyttää maanläheiset aromit ja hento savuisuus. Hienostunut happorakenne tekee kokonaisuudesta tasapainoisen. Upean pitkä ja tyylikäs jälkimaku.

Ruokasuositus

Riista, liharuoat, kovat kypsytetyt juustot

Maa
Ranska
Tuottaja
E. Guigal
Appellaatio
AOP Côte-Rôtie
Rypälelajike
96 % Syrah, 4% Viognier
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
0,00 g/l
Happopitoisuus
3,66 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
E. Guigal Côte-Rôtie "Brune et Blonde de Guigal"