E. Guigal Côte-Rôtie "La Mouline"

Melko nuoresta historiastaan huolimatta, Guigal on yksi Rhônen alueen merkittävimmistä tuottajista ja erityisen kuuluisa Côte-Rôtien alueen viineistä, joista se tuottaa noin 40 %. Guigalin maineeseen on erityisesti vaikuttanut Marcel Guigalin pioneerityö alueen tarhaviinien luomisessa. Näistä kuuluisimmat ovat yhden tarhan La la-viinit; La Mouline, La Landonne ja La Turque. La Moulinea pidetään La La-kolmikosta kaikkein kukkaisimpana ja silkkisimpänä, yhdistäen upeasti tummien marjojen, maanläheisen mineraalisuuden ja orvokin sävyjä. Viinitarha sijaitsee Côte de Blonden puolella ja köynnökset ovat keskimäärin 75 vuotta vanhoja. Viinin sekoituksessa on 11 % Viognier-rypälettä, mikä tuo viiniin upeaa rakennetta ja raikkautta. 

Kasvuympäristö

Viini tulee Côte de Blonden puolelta, alueelta, jossa viinitarhat ovat pyöreän amfiteatterin muotoisia. Maaperä on vaihtelevaa lössi-, kalkki- ja gneissimaata.

Valmistus

Lämpökontrolloitu alkoholikäyminen ja maserointi neljän viikon ajan, perinteinen "pumping over". Kypsytys 42 kuukautta uudessa tammessa.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Vivahteikas ja runsas tuoksu jossa orvokkia, vienoa tryffelin häivähdystä, kahvia ja mineraalisuutta

Maku

Täyteläinen ja intensiiviinen viini, jossa aistittavissa tummien marjojen, kahvin ja lihaisuuden aromeja. Rakenteeltaan silkkisen viettelevä ja upean hienostunut, jonka pitkä jälkimaku on kerrostunut ja mineraalinen.

Ruokasuositus

Lammas, riista, kypsytetyt voimakkaat juustot

Maa
Ranska
Tuottaja
E. Guigal
Appellaatio
AOP Côte-Rôtie
Rypälelajike
Syrah 89 %, Viognier 11 %
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Sokeripitoisuus
0,00 g/l
Happopitoisuus
4,00 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Guigal Côte-Rôtie La Mouline