E. Guigal Côte-Rôtie "La Turque"

Melko nuoresta historiastaan huolimatta, Guigal on yksi Rhônen alueen merkittävimmistä tuottajista ja erityisen kuuluisa Côte-Rôtien alueen viineistä, joista se tuottaa noin 40 %. Guigalin maineeseen on erityisesti vaikuttanut Marcel Guigalin pioneerityö alueen tarhaviinien luomisessa. Näistä kuuluisimmat ovat yhden tarhan La La-viinit; La Mouline, La Landonne ja La Turque. Vuonna 1985 lanseerattua La Turquea pidetään kahden muun välimuotona, se on tummempi ja intensiivisempi kuin La Mouline, mutta ei niin voimakas ja tanniininen kuin La Landonne. Sen taika on sen hienostuneessa tasapainoissa, joka ilmentää upeasti terroiria.

 

Kasvuympäristö

Tarha sijaitsee aivan La Landonnen vieressä Côte de Blonden puolella. Maaperä on sekoitus rautapitoista kalkkikiveä ja savea. Tarhalla on istutettuna 93 % Syrah-rypälettä ja 7 % viogneria.

Valmistus

Lämpökontrolloitu alkoholikäyminen ja maserointi neljän viikon ajan, perinteinen "pumping over". Kypsytys 42 kuukautta uudessa tammessa.

Väri

Syvä rubiiniinpunainen.

Tuoksu

Viettelevä tuoksu, jossa mustaherukkaa, pippuria, kahvia ja mineraalisuutta

Maku

Täyteläinen ja intensiivinen maku joka on upean tasapainoinen ja tiivis. Jälkimakua siivittävät lakritsan ja riistan aromit yhdistettynä mineraalisiin sävyihin. Kypsät mutta tuntuvat tanniinit ja hieno happorakenne tekevät kokonaisuudesta rotevan mutta samalla elegantin.

Ruokasuositus

Pienriista, lammas, punainen liha, kypsät ja kovat juustot.

Maa
Ranska
Tuottaja
E. Guigal
Appellaatio
AOP Côte-Rôtie
Rypälelajike
Syrah 93 %, Viognier 7 %
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Sokeripitoisuus
0,00 g/l
Happopitoisuus
3,69 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Guigal Côte-Rôtie La Turque