Gorka Izagirre Bizkaiko Txakolina

Azurmendin perhe, Eneko ja hänen setänsä Gorka, joka pyörittää yhtä Espanjan kuuluisinta kolmen Michelin -tähden ravintolaa Baskimaassa, perustivat vuonna 2005 Gorka Izagirre -viinitilan ravintolansa yhteyteen. He omistavat yhteensä 40 hehtaaria baskimaan jyrkiltä rinteiltä Atlantin läheisyydessä. 

Kasvuympäristö

Alueella on lämmin ja kostea Atlantin ilmasto. Tarhat sijaitsevat korkeilla ja jyrkillä rinteillä, joissa ne saavat nauttia maksimaalisesta määrästä aurinkoa sekä viilentävistä sumuista.

Valmistus

Viinistä puolet, Hondarrabi Zerratia kypsyy hiivasakan päällä noin kolme kuukautta, mikä tuo viiniin runsautta ja makuun pituutta.

Väri

Vihreään taittuva vaalean keltainen

Tuoksu

Runsaan hedelmäinen jossa mm. persikkaa, greippiä, nokkosta, fenkolin siemeniä

Maku

Maku on kuiva, melko runsas ja lavea, jossa kypsää hedelmäisyyttä tukee hento mausteisuus, kukkaisuus ja pirteä hapokkuus.

Ruokasuositus

Viini sopii erityisesti mereneläville ja kalalle. Perinteisesti se yhdistetään tapasten tai pintxosten kanssa.

Aperitiivi
Äyriäiset
Kala
Maa
Espanja
Tuottaja
Gorka Izagirre
Appellaatio
DO Bixkaiko Txakolina
Rypälelajike
Hondarrabi Zuri, Hondarrabi Zeratia
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
3,00 g/l
Happopitoisuus
6,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Synteettinen korkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Gorka Izagirre