Gaja Camarcanda

Tämän upean täyteläisen supertoscanalaisen viinin nimi tarkoittaa Piemonten murteella loputonta neuvottelua. Ennen kuin tämä Bolgherissa Toscanan rannikolla sijaitseva tila siirtyi Gajan perheen omistukseen vuonna 1996, edelsi tämä lukuisia neuvotteluita tilan edellisen omistajan ja Angelo Gajan välillä. Angelo pelkäsi, että siitä tulee Ca´Marcanda, loputon neuvottelu, mutta näki tilan maaperän potentiaalin viininviljelyyn eikä luovuttanut.

Kasvuympäristö

Maaperä on tyypillistä Bolgherin alueen ns. valkoista maaperää, jossa on runsaasti kalkkikiveä, soraa ja hieman savea.

Valmistus

Kaksi rypälelajiketta käytetään ja maseroidaan erikseen 15 päivän ajan. Tämän jälkeen viinit kypsytetään erikseen tammitynnyreissä noin 18 kuukauden ajan, jonka jälkeen ne sekoitetaan ja kypsytetään vähintään 12 kuukautta pullossa.

Väri

Syvähkö purppuran-rubiininpunainen

Tuoksu

Runsaassa tuoksussa tummat marjat sekoittuvat balsamicoon, lakritsiin, orvokkeihin ja yrtteihin

Maku

Täyteläinen, tyylikäs ja voimakas, tukeva rakenne ja elinvoimainen hapokkuus. Runsaat tanniinit, pitkä ja monikerroksinen jälkimaku.

Ruokasuositus

Vahvat liharuoat, riista ja kovat juustot.

Gluteeniton
Juusto
Liha
Nauta
Riista
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Gaja
Appellaatio
DOC Bolgheri
Rypälelajike
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Sokeripitoisuus
1,00 g/l
Happopitoisuus
5,80 g/l
Pullokoko
0,75 l, 1,5 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti