Gaja Brunello Pieve Santa Restituta

Gajan perhe osti Pieve Santa Restitutan tilan Brunello di Montalcinon alueen luoteisosasta vuonna 1994. Tämä vanha viljaa tuottanut maatila oli hylätty sen kivisen ja köyhän maaperän takia, mutta osoittautui viinin tuotantoon erinomaiseksi. Tila käsittää 16 hehtaaria tarhoja ja tuottaa klassisia Brunello di Montalcino -viinejä. Tämä Brunello on yhdistelmä kaikilta Pieve Santa Restitutan viinitarhoilta. 

Kasvuympäristö

Pieni määrä rypäleitä Rennina- ja Sugarille -viinitarhoilta sekoitetaan Torrenierilta, Montalcinon pohjoispuolelta tulevien rypäleiden kanssa. Maaperä Torrenierillä on saven ja hiekan sekoitusta, kun taas Rennina ja Sugarlille ovat pääosin saven ja kalkin sekoitusta.

Valmistus

Kolmelta eri tarhalta poimitut rypäleet valikoidaan tarkasti sekä käytetään ja maseroidaan erikseen noin 3 viikon ajan. Kahden vuoden tammikypsytyksen jälkeen viinit sekoitetaan keskenään ja viini kypsyy edelleen vielä puolen vuoden ajan betonitankeissa ennen pullotusta.

Väri

Syvän rubiininpunainen

Tuoksu

Runsas ja moniulotteinen tuoksu, jossa kirsikkaa, yrttejä, kukkia, katajanmarjaa

Maku

Runsas ja täyteläinen viini, jossa miellyttävä tanniinisuus ja tuntuva hapokkuus. Pitkä ja pureksittava jälkimaku.

Ruokasuositus

Sopii loistavasti hyvin haudutetun hirvipaistin kanssa. Yleisesti liharuoat, riista, kovat juustot ja nautiskeluun.

Gluteeniton
Juusto
Liha
Nauta
Riista
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Gaja
Appellaatio
DOCG Brunello di Montalcino
Rypälelajike
100% Sangiovese
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Happopitoisuus
5,40 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti