Prunotto Dolcetto

Helposti lähestyttävä, miellyttävän hedelmäinen Dolcetto nautitaan nuorena.

Dolcetto on historiallinen viini Piemonten vakiintuneissa viininvalmistusperinteissä. Ikääntyminen tapahtuu terästankeissa, mikä tuo juuri tämän rypälelajikkeen ominais aromit ja maut parhaiten esiin. Viinissä on kirsikkainen, punaisten hedelmien ja hennon mineraalisuuden luoma makumaailma. Tasapainoinen ja raikas kokonaisuus soveltuu loistavasi monenlaisten rustiikkisten ruokien kumppaniksi.

Kasvuympäristö

Rypäleet tulevat Barbarescon, Treison, Alban ja Monforte d'Alban kylistä. Maaperä viinitarhoilla on hiekkaista savimaata.

Valmistus

Alkoholikäyminen kuorien kera seitsemän päivän ajan 27-28 asteen lämpötilassa. Malolaktinen käyminen saman vuoden joulukuussa ja kypsytys ruostumattomissa terästankeissa ennen kevään pullotusta.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Eloisa tuoksu, jossa kukkaisuutta, punaisia hedelmiä ja kirsikkaa.

Maku

Keskitäyteläinen, runsaan hedelmäinen, kirsikkainen, hennon mineraalinen ja tasapainoinen viini.

Ruokasuositus

Antipastot, burgerit, pizzat, kerma- ja tomaattipohjaiset pastat.

Gluteeniton
Liha
Pasta
Maa
Italia
Alue
Piemonte
Tuottaja
Prunotto
Appellaatio
DOC Dolcetto d'Alba
Rypälelajike
100% Dolcetto
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti