Tuottajat

Markus Huber

Markus Huber

Huberin perheen viininviljelyhistoria ulottuu yli 200 vuoden päähän. Nykyisin Reichendorfissa sijaitsevaa viinitilaa isännöi kymmenettä sukupolvea edustava Markus Huber, josta alunperin piti tulla ammattijalkapalloilija. Hän on lyhyessä ajassa kuitenkin päässyt ”viiniliigan” kärkinimien joukkoon, saaden huomiota niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla; häntä on kutsuttu mm. ”ihmelapseksi” viinilehti Decanterissa. Nuorella viinintekijällä on erinomainen kyky pitää huolta sekä viinitarhoista että kellareista herkällä ja johdonmukaisella tavalla, mikä yhdistettynä tiiviiseen työskentelyyn muun väen kanssa on tuonut viineille useita merkittäviä palkintoja sekä laadukkaan tuottajan maineen.

Traisentalin laaksossa kasvavat köynnökset nauttivat hyvin pitkälle samanlaisesta ilmastosta kuin Burgundi. Alue on Itävallan nuorin ja yksi pienimmistä noin 770 hehtaarillaan, mutta laadultaan erinomainen erityisesti eniten viljellyn viinirypäleen Grüner Veltlinerin ansiosta. Alueella kasvatetaan myös Rieslingiä, ja vuodesta 2006 lähtien nämä kaksi rypälettä ovatkin päässeet markkinoille ”Traisental DAC” laatuluokitusmerkinnän turvin. Ainutlaatuinen alue – mm. kalkkikivisekoitteisella maaperällään – tuottaa erehtymättömän luonteen omaavia viinejä, joita parhaiten kuvannee sanat ”selkeys” ja ”mineraalisuus”. Huberin tilalla tuotetaan Grünerin ja Rieslingin lisäksi pieniä määriä Sauvignon Blancia, Zweigeltia sekä Gelber Muskatelleria.