Sulje
La Jara Organic Prosecco Brut

La Jara Organic Prosecco Brut

Prosecco raikkaimmillaan: kirpeän sitruksinen ja erittäin kuiva versio Proseccosta on myös ruokaystävällinen.

Brut- luokiteltu Prosecco on sarjassaan kuivin – jopa Extra dryta kuivempi, toisin kuin usein luullaan. Tämä kuiva luomukuohuva on parhaimmillaan kalaruokien ja äyriäisten seurana. Raikkaan viheromenainen tuoksu, maku on kuiva, sitruksinen ja hieman yrttinenkin.

Viinin valmistus: Viinin valmistukseen käytetään orgaanisesti viljeltyjä rypäleitä. Se valmistetaan ns. Charmat -menetelmällä, jossa ensimmäinen käyminen tapahtuu tankeissa 16-18 asteen lämpötilassa noin kymmenen päivän ajan ja toinen käyminen suurissa painesäiliöissä 45 päivän ajan.

Kasvuympäristö: La Jaran viinitarhat sijaitsevat Coneglianon ja Valdobbiadenen kukkuloiden juurella.

Väri: Oljenkeltainen

Tuoksu: Viheromenainen, sitruksinen ja yrttinen.

Maku: Raikas, aromaattinen maku, suutuntuma on runsas ja hieman samettinen.

Ruokasuositus: Vähärasvaiset kalaruoat, sushi, sashimi, äyriäiset.

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Italia
Tuotantoalue: Veneto
Tuottaja: La Jara
Alkoholipitoisuus: 11,5
Sokeripitoisuus: 9
Happopitoisuus: 5,4
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 935607
Rypäleet: Glera
Valikoima: Alkovalikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

”La Jara” on veneton murretta ja tarkoittaa soraa. Näillä kivisillä ja paikoin kalkkipitoisilla viljelysmailla Coneglianon ja Valdobbiadenen alueilla Marionin suku on viljellyt rypäleitä jo vuodesta 1891. Maaperä on suotuisa erityisesti glera-rypäleen viljelylle, josta valmistetaan talon upeat Proseccot.

Vanhalla viinitalolla on moderni ja teknologisesti edistyksellinen viininvalmistamo. Valmistusprosessissa huolehditaan siitä, että rypäleet säilyttävät raikkautensa ja ominaislaatuisuutensa. Talolla on monta ”cru”- tarhaa, joista jokaisella on omat erityispiirteensä.

La Jaran viinitalo on sitoutunut orgaaniseen viljelyyn. Todisteeksi luonnonmukaisesta tuotannosta heillä on ICEAn (Istituzione della Certificazione Etica e Ambientale) myöntämä sertifikaatti.
Viinitalon johdossa toimii nykyään Massimo Marion, veljensä Paolon avustuksella.

 

Tutustu tästä tuottajan omiin kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »