Sulje
Markus Huber GV ALte Setzen

Grüner Veltliner Alte Setzen

Fallstaff 93 points!

Alte Setzen: Classified southeast exponated slope with deep loess soil; enables optimal nutrient suppliement; 60 year old vines are the base for perfect grape material.

Tämä ns Erste Lage viini

Viinin valmistus: Valikoidut rypäleet käyvät ns kuorikäymisen 12 tunnin ajan ja jatkavat käymistään terästankeissa. Tämän jälkeen 50 % viinistä siirretään perinteisiin akaasia tynnyreihin (2500 l ) ja 50 % viineistä terästynnyreihin kypsymään 8 kuukauden ajaksi.

Kasvuympäristö: Traisentalin laaksossa kasvavat köynnökset nauttivat hyvin pitkälle samanlaisesta ilmastosta kuin Burgundi.Alte Setzen on etelään avautuva rinnetarha, jonka määperä on kerrostunutta hiesua johon on sekoittunut kalkkikiveä. Köynnökset ovat yli 60 vuotta vanhoja.

Väri: Vaalean keltainen

Tuoksu: Kypsien hedelmien ja mausteiden sävyttämä

Maku: Melko runsas ja täyteläinen

Ruokasuositus: Runsaat kalaruoat, vaalea liha

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Itävalta
Tuotantoalue: Traisental DAC
Tuottaja: Markus Huber
Rypäleet: Grüner Veltliner

Tuottajan tiedot

Huberin perheen viininviljelyhistoria ulottuu yli 200 vuoden päähän. Nykyisin Reichendorfissa sijaitsevaa viinitilaa isännöi kymmenettä sukupolvea edustava Markus Huber, josta alunperin piti tulla ammattijalkapalloilija. Hän on lyhyessä ajassa kuitenkin päässyt ”viiniliigan” kärkinimien joukkoon, saaden huomiota niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla; häntä on kutsuttu mm. ”ihmelapseksi” viinilehti Decanterissa. Nuorella viinintekijällä on erinomainen kyky pitää huolta sekä viinitarhoista että kellareista herkällä ja johdonmukaisella tavalla, mikä yhdistettynä tiiviiseen työskentelyyn muun väen kanssa on tuonut viineille useita merkittäviä palkintoja sekä laadukkaan tuottajan maineen.

Traisentalin laaksossa kasvavat köynnökset nauttivat hyvin pitkälle samanlaisesta ilmastosta kuin Burgundi. Alue on Itävallan nuorin ja yksi pienimmistä noin 770 hehtaarillaan, mutta laadultaan erinomainen erityisesti eniten viljellyn viinirypäleen Grüner Veltlinerin ansiosta. Alueella kasvatetaan myös Rieslingiä, ja vuodesta 2006 lähtien nämä kaksi rypälettä ovatkin päässeet markkinoille ”Traisental DAC” laatuluokitusmerkinnän turvin. Ainutlaatuinen alue – mm. kalkkikivisekoitteisella maaperällään – tuottaa luonteikkaita viinejä, joita parhaiten kuvannee sanat ”selkeys” ja ”mineraalisuus”. Huberin tilalla tuotetaan Grünerin ja Rieslingin lisäksi pieniä määriä Sauvignon Blancia, Zweigeltia sekä Gelber Muskatelleria.

Tuottajan viinivalikoimaan »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »