Sulje
GR-174

GR-174

Guía Peñin  2017: 90 points. Excellent wine

GR-174 on tyypillinen Prioratin alueen viini. Luumun ja tuoreiden punaisten hedelmien aromeja, upeaa mineraalisuutta, balsamisuutta  sekä pehmeät tanniinit. Viini on erittäin raikas ja mielyttävän hedelmäinen. Suussa lihaisa, silkkinen ja ryhdikäs. Hyvä tasapaino ja eleganssi.

Viini on saanut nimensä pyhiinvaellus reitin (GR-174) mukaan, joka kulkee tarhojen läpi.

Kasvuympäristö: Maaperä tarhoilla on llicorellaa, joka on tyypillisin maaperä Prioratissa ja muodostuu rikkoutuneesta liuskekivestä, mikä pakottaa köynnöksen juuret hakemaan ravinteita ja vettä mahdollisimman syvältä, keräten samalla mukaan myös mineraalisutta. Ilmasto on pääasiallisesti välimerellinen. Kylmien pohjoistuulten esteenä on Montsantin ylänkö. Alueelle tulee idästäpäin lämpimiä mistral-tuulia. Kesät ovat pitkiä ja kuivia.

Väri: Syvän kirsikan punainen.

Tuoksu: Runsaan hedelmäinen, punaisia marjoja, balsamicoa,mausteita

Maku: Täyteläinen, luumun ja punaisten hedelmien aromeja. Tasapainoinen. Pehmeät tanniinit.

Ruokasuositus: Sopii hyvin lampaalle, pihville ja muille liharuoille

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Espanja
Tuottaja: Casa Gran del Siurana
Alkoholipitoisuus: 15 %
Sokeripitoisuus: 2.28
Happopitoisuus: 5
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Garnatxa 35%, Cabarnet Sauvignon 25%, Samsò 15%, Syrah 13%, Merlot 9%, Cabarnet Franc 3%

Tuottajan tiedot

Histroriallinen Casa Gran- niminen rakennus sijaitsee Prioratissa Siurana-joen rannalla. Tämä yli 300- vuotta vanha rakennus toimi aikanaan Scala Dei-luostarin munkkien asuinrakennuksena.

Casa Gran De Siurana viiniprojekti alkoi vuonna 2000. Tarkoituksena oli valmistaa viiniä aivan alusta,valiten parhaan mahdollisen maaperän, parhaat köynnökset ja kypsentäen rypäleitä ja viiniä optimaalisella tavalla. Osa tarhoista (n. 10 hehtaaria)  sijaitsee tämän historiallisen talon ympärillä, jossa maaperä on liuskekiven, saven ja lietteisen maaperän sekoitusta. Toinen tila, nimeltään Fredat, koostuu 40 hehtaarista pengerettyjä rinnetarhoja. Penkereet on rakennettu mahdollisimman hyvin suojelemaan ympäristöä ja huomiomaan satunnaiset rankkasateet.

Maaperä tarhoilla on llicorellaa, joka on tyypillisin maaperä Prioratissa ja muodostuu rikkoutuneesta liuskekivestä. Tämä maaperä pakottaa köynnöksen juuret hakemaan ravinteita ja vettä mahdollisimman syvältä.

Talon viinintekijänä toimii Anna Gallisà.

Prioratin viinialueen historia liittyy vahvasti  Ranskan Provencesesta 1100-luvulla tulleiden munkkien perinteisiin ja oppeihin. Scala Dein luostarin tarhat loivat pohjan alueen viininviljelyn kehitykselle. Tänä päivänä tämä kukkuloiden ja vuorien peittämä alue käsittää 1800 hehtaaria tarhoja ja yli sata viinitilaa. Tarhat sijaitsevat vuorten ja kukkuloiden rinteillä ja jyrkkyyden takia rinteisiin on rakennettu penkereet.

 

Tutustu tästä tuottajan omiin kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »