Sulje
GAJA NV SPERSS

Gaja Sperss

Serralungan parhailla paikoilla sijaitseva Sperss -tarha tuottaa tiiviitä, mineraalisia upearunkoisia nebbioloja

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu tummille hapankirsikoille, nahalle, tervalle, raparperille , tryffelille sekä lakritsille. Suussa kuiva ja erittäin ryhdikäs, tiivis ja täyteläinen. Runsaat tanniinit ovat kypsät ja jälkimaku pitkä. Hieno kypsytyspotentiaali, parhaat vuosikerrat yli 40 vuotta.

Angelo Gajan isä osti rypäleitä Serralungassa sijatisevalta Barolo-tarhalta kunnes vuonna 1961 Gajan perhe päätti tuottaa viinejä vain heidän omilta tarhoiltaan ja keskittyi tuottamaan pelkästään Barbarescoja. Vasta vuonna 1988 Angelo osti tämän saman tarhan ja  viitaten pitkään odotukseen viini sai nimen Sperss, joka tarkoittaa Piemonten kielellä nostalgiaa. Viiniä on kypsytetty 12 kuukautta pienissä tammitynnereissä ja 12 kuukautta isoissa tynnyreissä.

 

Väri: Tumman rubiinin punainen

Tuoksu: Hapankirsikkaa, nahkaa, tervaa, tryffeliä, lakritsaa

Maku: Kuiva, erittäin ryhdikäs, Tiivis ja täyteläinen, pitkä

Ruokasuositus: Voimakkaat liharuoat, sienet, tryffeli, kerma

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Italia
Tuotantoalue: Piemonte
Tuottaja: Gaja
Alkoholipitoisuus: 14,50 %
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Nebbiolo 94%, Barbera 6%
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Piemontelainen Gajan viinitalo perustettiin Barbarescoon vuonna 1856 ja sen nykyinen omistaja, Angelo Gaja, on viinintekijä jo neljännessä polvessa.

Gajan viinifilosofiassa pääpaino on aina ollut jatkuvassa ja tunnontarkassa laadun vaalimisessa. Samaa linjaa vetää myös Angelo Gaja, joka on myös rohkea uudistaja ja kokeilija. Angelo Gajaa pidetään yhtenä italialaisten viinien maailmanmaineen luojista. Hän on tarhaviinien edelläkävijä Piemontessa, Barbaresco- viinit Sorì Tildin ja Sorì San Lorenzo ovat tänä päivänä loistava esimerkki Gajan Nebbiolon käsittelystä.

Gajan Piemonten viinitarhat sijaitsevat Barbarescon ja Barolon alueilla ja viinitalolla on myös Toscanassa kaksi tarhaa; Pieve Santa Restituta Montalcinossa ja Ca’Marcanda Bolgherissa. Guido Rivella on viinintekijänä kaikilla tiloilla.

Tutustu tästä tuottajan omiin kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »