Sulje
ST_DOP_NV(1)

Gaja Sorì Tildìn

Kukkulan laella sijaitsevalla Sorì Tildìn -tarhalla 45-vuotiaiden Nebbiolojen eleganssi ja balanssi ovat huipussaan!

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu viettelevän kirsikkaiselle , moni-ilmeisten marjojen ja kukkien taustalla on myös setripuuta sekä mausteita. Suussa kuiva, täyteläinen ja tiiviin marjainen. Miellyttävä hapokkuus, mineraalisuus sekä hienot runsaat tanniinit sekä pitkä jälkimaku kertovat upeasta ikääntymispotentiaalista.

Väri: Tumman rubiinin punainen

Tuoksu: Kirsikkaa, tummia marjoja, setripuuta ja mausteita

Maku: Kuiva, täyteläinen, tiivis, miellyttävän hapokas, runsaan tanniininen, pitkä

Ruokasuositus: Laadukkaat lihat sienillä, hienostuneilla yrteillä, tryffeli, kerma

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Italia
Tuotantoalue: Piemonte
Tuottaja: Gaja
Alkoholipitoisuus: 14,50 %
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Nebbiolo 95%, Barbera 5%
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Piemontelainen Gajan viinitalo perustettiin Barbarescoon vuonna 1856 ja sen nykyinen omistaja, Angelo Gaja, on viinintekijä jo neljännessä polvessa.

Gajan viinifilosofiassa pääpaino on aina ollut jatkuvassa ja tunnontarkassa laadun vaalimisessa. Samaa linjaa vetää myös Angelo Gaja, joka on myös rohkea uudistaja ja kokeilija. Angelo Gajaa pidetään yhtenä italialaisten viinien maailmanmaineen luojista. Hän on tarhaviinien edelläkävijä Piemontessa, Barbaresco- viinit Sorì Tildin ja Sorì San Lorenzo ovat tänä päivänä loistava esimerkki Gajan Nebbiolon käsittelystä.

Gajan Piemonten viinitarhat sijaitsevat Barbarescon ja Barolon alueilla ja viinitalolla on myös Toscanassa kaksi tarhaa; Pieve Santa Restituta Montalcinossa ja Ca’Marcanda Bolgherissa. Guido Rivella on viinintekijänä kaikilla tiloilla.

Tutustu tästä tuottajan omiin kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »