Sulje
GAja Sito Moresco

Gaja Sito Moresco

Nebbiolon pitkäikäisyys yhdistettynä Cabernet’n stuktuuriin ja Merlot’n pyöreyteen mahdollistavat sekä kellaroinnin että heti nautittavuuden

Rubiininpunainen viini tuoksuu runsaasti, jo hieman kehittyneelle: Kypsiä punaisia marjoja, orvokkia ja mausteita säestävät tyylikkäästi nahkaiset sekä paahteiset aromit. Suussa kuiva, raikkaan hapokas ja täyteläisen hedelmäinen, kypsät silkkiset tanniinit sekä tiivis pitkä jälkimaku.

Viinin nimi tulee Pajorè-tarhan edellisen omistajan, Morescon, nimestä. Gaja osti tarhan vuonna 1979.

Viinin valmistus: Kolme rypälettä käyvät erikseen kolmen viikon ajan. Malolaktisen käymisen jälkeen rypäleet sekoitetaan ja viiniä kypsytetään tammessa 12 kuukauden ajan.

Kasvuympäristö: Viiniin käytetyt rypäleet tulevat pääsosin Pajoré nimiseltä tarhalta Treisosta sekä Barbarescosta ja Serralungasta. Tarhojen maaperä on pääosin kalkkikiveä.

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Runsaasti punaisia marjoja, orvokkia, nahkaa, paahteisuutta

Maku: Kuiva, täyteläinen, raikkaan hapokas, kypsät silkkiset tanniinit

Ruokasuositus: Klassiset liharuoat, paistit, pihvit, riista

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Italia
Tuotantoalue: Piemonte
Tuottaja: Gaja
Alkoholipitoisuus: 14,00 %
Happopitoisuus: 5,6g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 925607
Rypäleet: Nebbiolo 35%, Merlot 35%, Cabernet Sauvignon 30%
Valikoima: Alkovalikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Piemontelainen Gajan viinitalo perustettiin Barbarescoon vuonna 1856 ja sen nykyinen omistaja, Angelo Gaja, on viinintekijä jo neljännessä polvessa.

Gajan viinifilosofiassa pääpaino on aina ollut jatkuvassa ja tunnontarkassa laadun vaalimisessa. Samaa linjaa vetää myös Angelo Gaja, joka on myös rohkea uudistaja ja kokeilija. Angelo Gajaa pidetään yhtenä italialaisten viinien maailmanmaineen luojista. Hän on tarhaviinien edelläkävijä Piemontessa, Barbaresco- viinit Sorì Tildin ja Sorì San Lorenzo ovat tänä päivänä loistava esimerkki Gajan Nebbiolon käsittelystä.

Gajan Piemonten viinitarhat sijaitsevat Barbarescon ja Barolon alueilla ja viinitalolla on myös Toscanassa kaksi tarhaa; Pieve Santa Restituta Montalcinossa ja Ca’Marcanda Bolgherissa. Guido Rivella on viinintekijänä kaikilla tiloilla.

Tutustu tästä tuottajan omiin kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »