Sulje
Gaja Darmagi

Gaja Darmagi

Enimmäinen viinikirvan jälkeen Piemonteen istutettu Cabernet ilmentää mielenkiintoisesti sekä kasvupaikkaansa että lajiketta

Lähes mustanpunainen viini tuoksuu mustaherukalle ja maustetulle paprikalle, lakritsille ja orvokille. Suussa kuiva, erittäin ryhdikäs, täyteläinen ja tiivis. Tanniinit ovat runsaat mutta hienostuneet ja jälkimaku on pitkä. Pitkä kypsytyspotentiaali.

Nimi Darmagi  tarkoittaa ”mikä sääli”  ja nämä kuuluisat sanat lausui Angelo Gajan isä Giovanni tarhan laidalla Angelon isuttaessa Cabernet Sauvingnon-köynnöksiä Nebbiolo-köynnösten tilalle. Angelo halusi todistaa,että Langhen alue tuottaa erinomaisia viinejä myös kansainvälisistä lajikkeista.

Viinin valmistus: Käyminen yhteensä noin kolmen viikon ajan, jonka jälkeen kypsytys tammessa 24 kuukautta.

Kasvuympäristö: Darmagi-tarha sijaitsee etelärinteellä Barbarescon kylässä n. 280 metrin korkeudessa.

Väri: Miltei mustanpunainen

Tuoksu: Mustaherukkaa, paprikaa, lakritsia, orvokkia

Maku: Kuiva, erittäin ryhdikäs ja täyteläinen sekä tiivis, hienostuneet runsaat tanniinit sekä pitkä jälkimaku

Ruokasuositus: Voimaa vaativat liharuoat, riista

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Italia
Tuotantoalue: Piemonte
Tuottaja: Gaja
Alkoholipitoisuus: 13,50 %
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Cabernet Sauvignon 95%, Merlot 3 %, Cabernet Franc 2%
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Piemontelainen Gajan viinitalo perustettiin Barbarescoon vuonna 1856 ja sen nykyinen omistaja, Angelo Gaja, on viinintekijä jo neljännessä polvessa.

Gajan viinifilosofiassa pääpaino on aina ollut jatkuvassa ja tunnontarkassa laadun vaalimisessa. Samaa linjaa vetää myös Angelo Gaja, joka on myös rohkea uudistaja ja kokeilija. Angelo Gajaa pidetään yhtenä italialaisten viinien maailmanmaineen luojista. Hän on tarhaviinien edelläkävijä Piemontessa, Barbaresco- viinit Sorì Tildin ja Sorì San Lorenzo ovat tänä päivänä loistava esimerkki Gajan Nebbiolon käsittelystä.

Gajan Piemonten viinitarhat sijaitsevat Barbarescon ja Barolon alueilla ja viinitalolla on myös Toscanassa kaksi tarhaa; Pieve Santa Restituta Montalcinossa ja Ca’Marcanda Bolgherissa. Guido Rivella on viinintekijänä kaikilla tiloilla.

Tutustu tästä tuottajan omiin kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »