Sulje
CR_DOP_NV

Gaja Costa Russi

Costa Russi -tarhan 65-vuotiaat köynnökset imevät arominsa syvältä Barbarescon merkelistä luoden viiniin lumoavan bouquet`n

Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu tummille marjoille, luumulle, orvokille, ja taustalta löytyy myös paahdettua kahvia. Suussa kuiva, tiiviin hedelmäinen ja täyteläinen, miellyttävän hapokas. Runsaat samettisen kypsät tanniinit sekä pitkä jälkimaku, jossa tummat marjat jatkavat. Pitkä ikääntymispotentiaali.

Väri: Tumman rubiinin punainen

Tuoksu: Tummat marjat, luumu, orvokki, paahdettu kahvi

Maku: Kuiva, tiiviin hedelmäinen, täyteläinen, miellyttävän hapokas ja runsaan tanniininen, pitkä

Ruokasuositus: Hienot liharuoat, myös hapokkaat lisukkeet, sienet, kerma

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Italia
Tuotantoalue: Piemonte
Tuottaja: Gaja
Alkoholipitoisuus: 13,50 %
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Nebbiolo 95%, Barbera 5%
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Piemontelainen Gajan viinitalo perustettiin Barbarescoon vuonna 1856 ja sen nykyinen omistaja, Angelo Gaja, on viinintekijä jo neljännessä polvessa.

Gajan viinifilosofiassa pääpaino on aina ollut jatkuvassa ja tunnontarkassa laadun vaalimisessa. Samaa linjaa vetää myös Angelo Gaja, joka on myös rohkea uudistaja ja kokeilija. Angelo Gajaa pidetään yhtenä italialaisten viinien maailmanmaineen luojista. Hän on tarhaviinien edelläkävijä Piemontessa, Barbaresco- viinit Sorì Tildin ja Sorì San Lorenzo ovat tänä päivänä loistava esimerkki Gajan Nebbiolon käsittelystä.

Gajan Piemonten viinitarhat sijaitsevat Barbarescon ja Barolon alueilla ja viinitalolla on myös Toscanassa kaksi tarhaa; Pieve Santa Restituta Montalcinossa ja Ca’Marcanda Bolgherissa. Guido Rivella on viinintekijänä kaikilla tiloilla.

Tutustu tästä tuottajan omiin kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »