Sulje
GAJA CAMARCANDA_NV

Gaja Ca’Marcanda

Ca’Marcanda -talon lippulaiva on huikea esimerkki päättäväisyydestä ja tarkasta vaistosta istuttaa oikeat rypäleet oikeaan maaperään

Syvähkö purppuran-rubiininpunainen viini tuoksuu runsaasti ja avoimesti mustille marjoille kuten karhunvatukoille ja mustikoille, lisäksi siitä löytyy balsamicoa, lakritsaa ja salviaa. Suussa kuiva ja raikkaan hapokas, täyteläinen ja monikerroksinen. Tanniinit ovat runsaat ja hyvin integroituneet, loppu pitkä. Upea potentiaali.

Tilan nimeä kantava viinin nimi viittaa Piemonten murteen sanaan ja tarkoittaa loputonta neuvottelua.  Ennen kuin tämä Bolgherissa Toscanan rannikolla sijaitseva tila siirtyi Gajan perheen omistukseen vuonna 1996, edelsi tämä lukuisia neuvotteluita tilan edellisen omistajan ja Angelo Gajan välillä. Angelo pelkäsi, että siitä tulee Ca´Marcanda, mutta näki tilan maaperän potentiaalin viininviljelyyn eikä luovuttanut.

 

Viinin valmistus: Kolme rypälelajiketta käy erikseen yhteensä noin kolmen viikon ajan. Tämän jälkeen ne edelleen kypsytetään erikseen tammitynnyreissä noin 18 kuukauden ajan jonka jälkeen ne sekoitetaan ja kypsytetään vähintään 12 kuukautta pullossa.

Kasvuympäristö: Maaperä on Bolgherin ns. valkoista maaperää, jossa on runsaasti kalkkea, soraa ja hieman savea.

Väri: Syvähkö purppuran-rubiininpunainen

Tuoksu: Mustat marjat, balsamico, lakritsa, salvia

Maku: Kuiva, raikkaan hapokas, runsaan tanniininen, täyteläinen, pitkä

Ruokasuositus: Rohkeat liharuoat, yrtit, kovat juustot

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Italia
Tuotantoalue: Bolgheri DOC; Toscana
Tuottaja: Gaja
Alkoholipitoisuus: 14,50 %
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 40%, Cabernet Franc 10%
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Piemontelainen Gajan viinitalo perustettiin Barbarescoon vuonna 1856 ja sen nykyinen omistaja, Angelo Gaja, on viinintekijä jo neljännessä polvessa.

Gajan viinifilosofiassa pääpaino on aina ollut jatkuvassa ja tunnontarkassa laadun vaalimisessa. Samaa linjaa vetää myös Angelo Gaja, joka on myös rohkea uudistaja ja kokeilija. Angelo Gajaa pidetään yhtenä italialaisten viinien maailmanmaineen luojista. Hän on tarhaviinien edelläkävijä Piemontessa, Barbaresco- viinit Sorì Tildin ja Sorì San Lorenzo ovat tänä päivänä loistava esimerkki Gajan Nebbiolon käsittelystä.

Gajan Piemonten viinitarhat sijaitsevat Barbarescon ja Barolon alueilla ja viinitalolla on myös Toscanassa kaksi tarhaa; Pieve Santa Restituta Montalcinossa ja Ca’Marcanda Bolgherissa. Guido Rivella on viinintekijänä kaikilla tiloilla.

Tutustu tästä tuottajan omiin kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »