Sulje
GAJA NV DAGROMIS new(1)

Gaja Barolo Dagromis

Kahden tarhan barolo, jossa yhdistyvät Serralungan voima ja La Morran eleganssi

Intensiivisen rubiininpunainen viini tuoksuu maukkaan marjaisalle, orvokille, balsamicolle, sitruunaruoholle, nahalle, kolalle, kiniinille ja appelsiininkuorelle. Suussa kuiva ja täyteläinen, tiivistä hedelmää tasapainottavat miellyttävät hapot ja silkkiset tanniinit. Pitkä, jo nuorena lähestyttävä, mutta komaa hyvän kypsytyspotentiaalin.

Dagromis- Barolo on nimetty Gromis perheen mukaan joka omisti La Morrassa sijaitsevan tarhan aikaisemmin.

 

Viinin valmistus: Rypäleet käyvät ja kypsyvät tammessa 12 kuukautta erikseen. Sekoituksen jälkeen viiniä kypystetään tammessa edelleen 18 kuukautta.

Kasvuympäristö: Rypäleet tulevat kahdelta tarhalta, La Morrasta ja Serralungasta. Maaperä molemilla tarhoilla on pääosin kalkkipitoista savea ja tarhat sijatisevat noin 990 ja 1500 metrin korkeudessa.

Väri: Intensiivisen rubiinin punainen

Tuoksu: Tummat marjat, orvokki, balsamico, nahka, kola, appelsiinin kuori

Maku: Kuiva, täyteläinen, miellyttävän hapokas, silkkisen tanniininen ja pitkä

Ruokasuositus: Laadukkaat voimaa kaipaavat lihat, sienet, kerma, kovat juustot, yrttilisukkeet

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Italia
Tuotantoalue: Piemonte
Tuottaja: Gaja
Alkoholipitoisuus: 14,50 %
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Nebbiolo
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Piemontelainen Gajan viinitalo perustettiin Barbarescoon vuonna 1856 ja sen nykyinen omistaja, Angelo Gaja, on viinintekijä jo neljännessä polvessa.

Gajan viinifilosofiassa pääpaino on aina ollut jatkuvassa ja tunnontarkassa laadun vaalimisessa. Samaa linjaa vetää myös Angelo Gaja, joka on myös rohkea uudistaja ja kokeilija. Angelo Gajaa pidetään yhtenä italialaisten viinien maailmanmaineen luojista. Hän on tarhaviinien edelläkävijä Piemontessa, Barbaresco- viinit Sorì Tildin ja Sorì San Lorenzo ovat tänä päivänä loistava esimerkki Gajan Nebbiolon käsittelystä.

Gajan Piemonten viinitarhat sijaitsevat Barbarescon ja Barolon alueilla ja viinitalolla on myös Toscanassa kaksi tarhaa; Pieve Santa Restituta Montalcinossa ja Ca’Marcanda Bolgherissa. Guido Rivella on viinintekijänä kaikilla tiloilla.

Tutustu tästä tuottajan omiin kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »