Sulje
Barbaresco_DOP_NV

Gaja Barbaresco

Gajan ylpeys ja mestarinäyte, jonka vuosikertojen ilmeistyminen on odotettu tapahtuma viinimaailman huipulla

Intensiivinen rubiininpunainen viini tuoksuu metsämarjoille, orvokeille, luumulle, hienostuneille mausteille, lakritsalle, aavistuksen kahville. Suussa kuiva mutta runsaan hedelmäinen, miellyttävän hapokas, täyteläinen, hieman mineraalinen. Runsaat tanniinit ovat hienorakenteiset ja kypsät, jälkimaku on elävä ja pitkä.

Gaja on nimenomaan kuuluisa Barbarescoistaan ja Barbarescon maailmanmaineen luomisesta.

 

Viinin valmistus: Kaikki eri tarhoilta tulevat rypäleet käyvät erikseen. Tämän jälkeen niitä kypsytetään 12 kuukauden ajan tammitynnyreissä. Tämän jälkeen ne sekoitetaan ja ne kypsyvät edelleen 12 kuukautta tammessa.

Kasvuympäristö: Rypäleet viiniin tulevat 14 eri tarhalta Barbarescon kylästä. Gajan Barbarescon tarhojen koko on yhteensä 21,4 hehtaaria ja köynnökset ovat keskimäärin 40 vuotta vanhoja.

Väri: Intensiivinen rubiininpunainen

Tuoksu: Metsämarjat, luumu, kukat, mausteet, lakritsi kahvi

Maku: Kuiva, miellyttävän hapokas, runsaan mutta kypsän tanniininen, pitkä

Ruokasuositus: Parhaimmat liharuoat, myös hapokkaat lisukket, sienet, tryffeli, kerma

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Italia
Tuotantoalue: Piemonte
Tuottaja: Gaja
Alkoholipitoisuus: 14,50 %
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 915267
Rypäleet: Nebbiolo
Valikoima: Alkovalikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Piemontelainen Gajan viinitalo perustettiin Barbarescoon vuonna 1856 ja sen nykyinen omistaja, Angelo Gaja, on viinintekijä jo neljännessä polvessa.

Gajan viinifilosofiassa pääpaino on aina ollut jatkuvassa ja tunnontarkassa laadun vaalimisessa. Samaa linjaa vetää myös Angelo Gaja, joka on myös rohkea uudistaja ja kokeilija. Angelo Gajaa pidetään yhtenä italialaisten viinien maailmanmaineen luojista. Hän on tarhaviinien edelläkävijä Piemontessa, Barbaresco- viinit Sorì Tildin ja Sorì San Lorenzo ovat tänä päivänä loistava esimerkki Gajan Nebbiolon käsittelystä.

Gajan Piemonten viinitarhat sijaitsevat Barbarescon ja Barolon alueilla ja viinitalolla on myös Toscanassa kaksi tarhaa; Pieve Santa Restituta Montalcinossa ja Ca’Marcanda Bolgherissa. Guido Rivella on viinintekijänä kaikilla tiloilla.

Tutustu tästä tuottajan omiin kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »