Sulje
leitz-eins-zwei-zero-riesling-alcohol-free

Eins Zwei Zero

Eins Zwei Zero on Riesling-rypäleestä valmistettu alkoholiton viini. Se on valmistettu modernilla tekniikalla, joka hienovaraisesti poistaa viinistä alkoholin, mutta jättää rypäleelle ominaiset aromit ja suutuntuman.

Kasvuympäristö: Viini tulee Rheingaun viinialueelta Saksasta. Maaperä koostuu liuskekivestä ja on hyvin mineraalipitoinen.

Väri: Kirkas vaalean keltainen

Tuoksu: Raikkaan hedelmäinen, sitruunaa ja raparperia

Maku: Viini on maultaan melko kevyt ja raikas, jälkimaussa raparperia, aprikoosia ja sitruunaa

Ruokasuositus: Viini sopii hyvin kasvisruoille, kevyille kalaruoille, salaateille ja keitoille

Maahantuoja: Fine Brands
Tuottaja: Weingut Leitz
Alkoholipitoisuus: 0.0 %
Sokeripitoisuus: 40 g/l
Happopitoisuus: 8,8 g /l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Metallinen kierrekapseli
Alkon tuotenumero: 511627
Rypäleet: Riesling
Valikoima: Alkovalikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Johannes Leitzin luotsaamana Weingut Leitz on tänä päivänä yksi Rheingaun arvostetuimmista tuottajista. Perittyään tilan vanhemmiltaan vuonna 1985 hän on  kasvattanut tilan koon kahdesta hehtaarista yli neljäänkymmeneen hehtaariin, joista suurin osa on Grand Cru -tarhoja Rüdersheimer Bergin rinteillä. Toisen maaimansodan myötä alueen tarhat olivat  lähes täysin tuhoutuneet ja Johannes otti elämän tehtäväkseen elvyttää nämä poikkeukselliset  viinitarhat.

Rheingaun länsiossa sijaitsevat Rüdersheimer Bergin tarhat ovat jyrkkiä etelärinteitä joiden maaperä on erittäin vanhaa liuskekiveä ja kvartsiittia. Tarhoilla kasvaa ainoastaan Rieslingiä ja kuuluisimmat tarhat (kaikki Grand Cru-tarhoja)  ovat Schlossberg, Rottland, and Roseneck. Leitz käyttää köynnösten sidonnassa Cordon-systeemiä (singe-cane) joka poikkeaa alueen perinteisestä tavasta ja kaikki työ tarhoilla tehdään käsin.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »