Sulje
EINS ZWEI DRY

Eins-Zwei-Dry

Eins Zwei Dry on moderni, raikas ja eloisa Riesling. Vuoden viinitekijäksi valitun  Johannes Leitzin valmistava viini on tulvillaan raikasta hedelmäisyyttä ja mineraalisuutta

Viinin valmistus: Rypäletertut puristetaan kokonaisina, jonka jälkeen alkoholikäyminen terästankeissa. Pitkä kypsytys hiivasakan päällä

Kasvuympäristö: Viini tulee Rheingaun alueelta, jyrkiltä rinteiltä jossa maaperä on liuskekiven ja kvartsiitin sekoitusta.

Väri: Kuulas vaalean keltainen

Tuoksu: Raikkaan hedelämäinen, hunajamelonia, sitrusta ja karambolaa. Taustalla mineraalisuutta

Maku: Viini on keskitäyteläinen, maultaan miellyttävän hedelmäinen ja mineraalinen. Jälkimaussa hieman suolaisuutta.

Ruokasuositus: Viini sopii mm sushille, savukalalle ja äyriäisille

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Saksa
Tuotantoalue: Rheingau
Tuottaja: Weingut Leitz
Alkoholipitoisuus: 12 %
Sokeripitoisuus: 5,2 g/l
Happopitoisuus: 7,3 g/l
Pullokoko: 0.75
Rypäleet: Riesling 100 %
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Johannes Leitzin luotsaamana Weingut Leitz on tänä päivänä yksi Rheingaun arvostetuimmista tuottajista. Perittyään tilan vanhemmiltaan vuonna 1985 hän on  kasvattanut tilan koon kahdesta hehtaarista yli neljäänkymmeneen hehtaariin, joista suurin osa on Grand Cru -tarhoja Rüdersheimer Bergin rinteillä. Toisen maaimansodan myötä alueen tarhat olivat  lähes täysin tuhoutuneet ja Johannes otti elämän tehtäväkseen elvyttää nämä poikkeukselliset  viinitarhat.

Rheingaun länsiossa sijaitsevat Rüdersheimer Bergin tarhat ovat jyrkkiä etelärinteitä joiden maaperä on erittäin vanhaa liuskekiveä ja kvartsiittia. Tarhoilla kasvaa ainoastaan Rieslingiä ja kuuluisimmat tarhat (kaikki Grand Cru-tarhoja)  ovat Schlossberg, Rottland, and Roseneck. Leitz käyttää köynnösten sidonnassa Cordon-systeemiä (singe-cane) joka poikkeaa alueen perinteisestä tavasta ja kaikki työ tarhoilla tehdään käsin.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »