Sulje
5895-Cruor 2012_br

Cruor

Cruor on klassinen  Prioratin alueen viini, joka on runsaan täyteläinen ja mehevä mutta rakenne on hienostunut ja loppumakua siiviittää vivahteikas mineraalisuus.


Viinin valmistus: Viini käy melko pitkän maseraation ja 16 kuukauden kypsytyksen ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista osa on uusia.

Kasvuympäristö: Rypäleet, Garnatxa, Samsó ja Cabernet Sauvignon tulevat eri osista Fredat-nimistä tarhaa, joka on pääosin terrassoituja rinnetarhoja. Terassit on rakennettu huolella, jotta ne kestävät rankkojakin sadekuuroja. Maaperä on llicorellaa, tyypillistä Prioratin alueen maaperää joka on lohkeilevaa liuskekiveä. Maaperä on suotuisa köynnösten juurien hakeutumiselle riittävän syvälle, jotta ne pärjäävät myös kuumuudessa ja ne saavat riittävästi mineraaleja ja ravinteita. Pitkä juuristo auttaa myös köynnöksiä pysymään paremmin kiinni maassa silloin kun alueella on voimakkaita tuulia tai myrskyjä.

Väri: Runsas tummanpunainen

Tuoksu: Tuoksussa tummia marjoja, kahvia, suklaata ja hieman savuisuutta

Maku: Viinin täyteläistä ja runsasta makua tukee hyvä ja hienostunut rakenne ja kypsät tanniinit.

Ruokasuositus: Viini sopii hyvin mm. porolle ja hirvelle sekä pihville.

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Espanja
Tuotantoalue: DO Priorat
Tuottaja: Casa Gran del Siurana
Alkoholipitoisuus: 14
Pullokoko: 0.75
Rypäleet: Garnatxa, Samsó, Cabernet Sauvignon
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Histroriallinen Casa Gran- niminen rakennus sijaitsee Prioratissa Siurana-joen rannalla. Tämä yli 300- vuotta vanha rakennus toimi aikanaan Scala Dei-luostarin munkkien asuinrakennuksena.

Casa Gran De Siurana viiniprojekti alkoi vuonna 2000. Tarkoituksena oli valmistaa viiniä aivan alusta,valiten parhaan mahdollisen maaperän, parhaat köynnökset ja kypsentäen rypäleitä ja viiniä optimaalisella tavalla. Osa tarhoista (n. 10 hehtaaria)  sijaitsee tämän historiallisen talon ympärillä, jossa maaperä on liuskekiven, saven ja lietteisen maaperän sekoitusta. Toinen tila, nimeltään Fredat, koostuu 40 hehtaarista pengerettyjä rinnetarhoja. Penkereet on rakennettu mahdollisimman hyvin suojelemaan ympäristöä ja huomiomaan satunnaiset rankkasateet.

Maaperä tarhoilla on llicorellaa, joka on tyypillisin maaperä Prioratissa ja muodostuu rikkoutuneesta liuskekivestä. Tämä maaperä pakottaa köynnöksen juuret hakemaan ravinteita ja vettä mahdollisimman syvältä.

Talon viinintekijänä toimii Anna Gallisà.

Prioratin viinialueen historia liittyy vahvasti  Ranskan Provencesesta 1100-luvulla tulleiden munkkien perinteisiin ja oppeihin. Scala Dein luostarin tarhat loivat pohjan alueen viininviljelyn kehitykselle. Tänä päivänä tämä kukkuloiden ja vuorien peittämä alue käsittää 1800 hehtaaria tarhoja ja yli sata viinitilaa. Tarhat sijaitsevat vuorten ja kukkuloiden rinteillä ja jyrkkyyden takia rinteisiin on rakennettu penkereet.

 

Tutustu tästä tuottajan omiin kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »