Sulje
Coppo Camp du Rouss barbera d’Asti DOCG

Coppo Camp du Rouss barbera d’Asti DOCG

Barbera-taiturina tunnetun Coppon viinitalon ”parempi arkiviini”.

Campo del rosso, eli ”punapään pelto”, vääntyy Piemonten murteella Camp du Roussiksi. Nimi on kunnianosoitus tarhojen ensimmäiselle omistajalle, joka oli punahiuksinen, lapsia pelottanut mies. Viini sen sijaan on helposti lähestyttävä: tammessa kesytetty hapokas barbera tuo parhaat ominaisuutensa esille. Lopputulos on kypsien punaisten marjojen sävyttämä, taustalta nousee mausteisuutta ja nahkaa. Täyteläinen viini, jossa tanniinit ovat hienot ja hapokkuus on tuntuva. Runsaiden pastojen kanssa parhaimmillaan!

Viinin valmistus: Viiniä on kypsytetty 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ja 4 kuukautta pullossa.

Kasvuympäristö: Köynnökset kasvavat savi- ja kalkkipitoisilla mailla Etelään ja Lounaaseen katsovilla tarhoilla Astin eteläosassa. Rypäleet korjataan käsin.

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Kirsikkainen, nahkaa ja mausteita

Maku: Täyteläinen, kirsikkainen, marjaisa ja runsaan hapokas viini.

Ruokasuositus: Kokeile runsaiden pastojen tai tattirisoton kanssa.

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Italia
Tuotantoalue: Piemonte
Tuottaja: Coppo
Alkoholipitoisuus: 13,5
Happopitoisuus: 6
Pullokoko: 1.5
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Barbera d'Asti
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Coppon veljekset Piero, Gianni, Paolo ja Roberto valmistavat viiniä Piemonten Cannellissa. Piero Coppo vanhemman viime vuosisadan alussa perustaman viinitalon neljättä polvea ja perheyrityksen jatkuvuutta edustaa tänä päivänä Piero nuoremman poika Massimiliano. Perheen viinifilosofia on yksiselitteinen ja selkeä; valmistamme viiniä, koska se on osa paikallista historiaa ja perheen perinnettä. Jatkuva kehitystyö ja ympäristön vaatimukset ohjaavat valmistusta tänä päivänä.

Cannellia pidetään Moscato-viinien pääkaupunkina, mutta tärkeä rypälelajike on myös Barbera.  Coppon veljekset valmistavat toki perinteisiä Moscato-viinejä, mutta Barbera-viinit ovat heidän lippulaivansa. Vuonna 1984 syntynyt, pienissä tammitynnyreissä kypsytetty Il Pomorosso, antoi Piemonten Barberalle uudenlaiset kasvot.

Tutustu tästä tuottajan omiin kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »