Sulje
Etna Rosso

Benanti Etna Rosso

Etna on Italian nousevimpia viinialueita – kiitos Giuseppe Benantin!

Etnan tulivuoren rinteillä syntynyt Nerello Mascalese -lajike tunnetaan vienosta makeudestaan sekä korostuneesta tanniinisuudestaan. Se on viettelevä lajike, josta valmistetaan omaperäisiä viinejä. Parikseen se on saanut vuosisatoja Etnalla kasvaneen Nerello Cappuccion, joka muodostaa noin 20 % tästä viinistä. Nerello cappuccio on niinikään makeahko luonteeltaan, mutta vähätanniininen. Kokonaisuus on kuiva, mineraalinen ja kypsän marjaisa.

Viinin valmistus: Rypäleet korjataan käsin lokakuussa. Alkoholikäyminen terästankeissa, maseraatio n. 20 päivää. 80% viinistä kypsyy teräksessä ja 20% ranskalaisissa tammitynnyreissä kahdeksasta kymmeneen kuukauteen. Ennen myyntinlaskua viini kypsyy pullossa vielä noin kolme kuukautta.

Kasvuympäristö: Rypäleet kasvavat Etnan tulivuoren pohjois-, kaakkois-, ja lounaisrinteillä 450-900 metrin korkeudessa. Maaperä on vulkaanista, osin hiekkaista sekä hyvin mineraalipitoista. Rypäleet kasvatetaan ns. alberello-malliin (bushvine).

Väri: Kuulas rubiininpunainen

Tuoksu: Intensiivinen, kypsän marjaisa, kirsikkaa ja orvokkia

Maku: Pitkä ja intensiivinen maku, tanniinit ovat runsaat ja hienot .

Ruokasuositus: Punainen liha, kypsytetyt juustot.

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Italia
Tuotantoalue: Sisilia
Tuottaja: Benanti
Alkoholipitoisuus: 13,5
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Giuseppe Benanti perusti Benantin viinitalon vuonna 1988. Talo tunnetaan Etnan laatuviinien pioneerina ja perheyritys jatkaa edelleen parhaan mahdollisen laadun vaalimista. Heidän viinifilosofiansa on hyvin selkeä: viiniä valmistetaan ainoastaan Etnan omista alkuperäislajikkeista, valkoisista lajikkeista he viljelevät ainoastaan Carricantea, tammea ei käytetä valkoviineissä lainkaan samoin kuin ei myöskään Nerello Cappuccion valmistuksessa. Nerello Mascalesen suhteen tammea käytetään hyvin varovasti, vain suuria tynnyreitä ja tonneaux’ta. Viinit lasketaan myyntiin vasta kun ne ovat saavuttaneet sopivan kypsyyden.

Tutustu tästä tuottajan omiin kotivisuvuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »