Sulje
Barolo Tortoniano

Barolo Tortoniano

”Area Tortoniana” on Barolon alueen maatyypeistä se, jonka viineistä tulee herkimpiä, helpoiten lähestyttäviä, elegantimpia ja pehmeimpiä.

Melko täyteläinen ja monikerroksinen viini. Hieman kehittynyt maku ja upean elegantti kokonaisuus. Sopii liharuoille ja kypsille juustoille.

Viinin valmistus: Viiniä on kypsytetty isoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä kahden vuoden ajan ja vähintään yhden vuoden pullossa.

Kasvuympäristö: Area Tortoniana" sijaitsee Piemonten parhailla mailla, ja kattaa Barolon ja La Morran alueet. Alueen kalkkikivi-merkeli maaperä antaa tälle viinille sen eleganssin, monivivahteisen maun ja hienot tanniinit. Viiniköynnökset on istutettu tarhalle vuonna 1972 ja satotaso on noin yhden kilon per köynnös. Viinitarhat sijaitsevat 320 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella

Väri: Kaunis rubiininpunainen

Tuoksu: Moniulotteinen tuoksu, jossa aniksen, tupakan ja mausteiden aromeja.

Maku: Melko täyteläinen. Moniulotteinen.

Ruokasuositus: Liharuoat, kypsät juustot.

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Italia
Tuotantoalue: Piemonte
Tuottaja: Michele Chiarlo
Alkoholipitoisuus: 14.0 %
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Nebbiolo 100 %
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Piemonten arvostetuimpiin tuottajiin ja viinipersoonallisuuksiin kuuluva Michele Chiarlo seurasi isänsä jalanjälkiä perustaessaan nimeään kantavan viinitalon vaimonsa Giuseppinan kanssa vuonna 1956. Calamandranassa toimivassa perheyrityksessä työskentelevät nykyisin myös perheen pojat Alberto ja Stefano. Alberto vastaa myynnistä ja markkinoinnista, Stefano viinitarhoista ja tuotannosta.

Monferratossa, Langassa ja Gavissa sijaitsevat 110 hehtaarin viinitarhat tuottavat suurimman osan viinin valmistuksessa käytetyistä rypäleistä. Viineistä noin puolet menee vientiin. Michele Chiarloa pidetään innovatiivisena tuottajana, joka mm. ensimmäisenä toi viinien valmistukseen niin kutsutun malolaktisen käymisen, jonka ansiosta viineistä tulee helposti lähestyttäviä myös nuorina.

Chiarlon filosofian mukaan viinien menestys perustuu vain ja ainoastaan jatkuvan korkean laadun ylläpitämiseen läpi koko tuotantoprosessin. Perinteisesti Barbera, Grignolino ja Dolcetto – viinien tuottajana tunnettua Michele Chiarloa arvostetaan tänä päivänä erityisesti punaviini Barolon ja valkoviini Cortese di Gavin tuottajana.

 

Tutustu tästä tuottajan omiin kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »