Sulje
Solaia

Antinori Solaia

Wine Advocate – Solaia 2010 97 pistettä

Täyteläinen ja suun täyttävä tyylikäs tasapainoinen viini. Aromeissa löytyy punaisia marjoja kuten mustaherukkaa ja kirsikkaa sekä mausteisuutta.Pitkä jälkimaku myötäilee aromeja. Tämä viini sopii erityisesti grillatulle pihville ja paistille. Viini ikääntyy vuosikymmeniä.

Viinin valmistus: Viini käy ja maseroituu tammisissa käymisastioissa ja malolaktinen käyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä, jotta viini saa hienostuneisuutta. Eri viinierät kypsyvät 18 kuukauden ajan ranskalaisessa ja unkarilaisessa tammessa. Muutama kuukausi ennen myyntiintuloa valmiin viinin sekoite valittiin eri viinieristä.

Kasvuympäristö: Solaian viinitarhat sijaitsevat Antinorin Tignanellon tilalla noin 350-400 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Maaperä tarhoilla on kalkkikiveä, joka Toscanassa tunnetaan nimellä Alberese. Solaiaa valmistetaan vain parhaimpina vuosina ja ensimmäinen viinin vuosikerta on vuodelta 1978.

Väri: Syvä rubiininpunainen

Tuoksu: Kirsikan, mustaherukan sekä mausteiden aromeja.

Maku: Täyteläinen jossa pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus: Grillattu pihvi ja paisti.

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Italia
Tuotantoalue: IGT Toscana
Tuottaja: Antinori
Alkoholipitoisuus: 14.5 %
Happopitoisuus: 5.3 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkohinta: 229
Alkon tuotenumero: 469277
Rypäleet: Cabernet Sauvignon 75 %, Sangiovese 20 %, Cabernet Franc 5 %
Valikoima: Alkovalikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Antinorin viinitalo on kiistämättä Italian tunnetuimpia ja arvostetuimpia viinitaloja. Harvalla suvulla on yhtä pitkä historia viininvalmistajana: Antinorilla on tehty viiniä 26 sukupolven ajan. Tämän firenzeläisen suvun tarinan viinin parissa katsotaan alkaneen vuonna 1385, kun Giovanni di Piero Antinori liittyi firenzeläiseen viinintekijöiden kiltaan, ” Arte Fiorentinaan”.  Siitä lähtien suvussa on valmistettu viiniä katkeamattomasti  – kokemusta on karttunut yli kuuden vuosisadan verran. Talon johdossa toimii nykyään Markiisi Piero Antinori, kolmen tyttärensä Albieran, Allegran ja Alessian avustuksella.

Perinteiden kunnioittaminen, intohimo viiniin, sen viljelyyn ja maaperään, sekä toisaalta intuitio ohjaavat työtä Antinorin talolla. Sammumaton intohimo ja kiinnostus uusiin kokeiluihin on vienyt Antinorin Toskanasta myös muualle Italiaan. Upeita persoonallisia tiloja löytyy nykyään myös Umbriasta, Piemontesta, Lombardiasta ja Apuliasta.
Erityistä mainetta Antinori on niittänyt mm. upeilla supertoskanalaisilla viineillään Tignanellolla ja Solaialla. Talon filosofia kuitenkin korostaa, että jokainen viini, hintaluokasta ja alkuperästä riippumatta valmistetaan yhtäläisellä huolella, osaamisella ja rakkaudella.

 

Tutustu tästä tuottajan kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »