Sulje
Antinori Badia a Passignano

Antinori Badia a Passignano

Yhden tarhan Chianti Classico Riserva. Wine Advocate: Badia a Passignano 2008 – 92/100 pistettä

Maku on kypsä ja tanniininen, mutta samalla pehmeä ja samettinen. Jälkimaussa on mausteista lakritsia. Viinin hapokas ja pitkän jälkimaun omaava rakenne on tyypillinen Badia a Passignanon Sangioveselle. Tuoksussa vadelmaa, mustikkaa ja kypsää kirsikkaa. Badia a Passignano on yhden tarhan viini, joka tehdään samaa nimeä kantavan tilan parhaimmista Sangiovese rypäleistä.

Viinin valmistus: Kevyen puristamisen jälkeen viinin mäski laitetaan maseroitumaan ruostumattomiin terästankkeihin, jotta saataisiin säilytettyä suuri osa Sangioveselle tyypillisiä ominaisuuksia ja aromeja. Viini käy seitsemän päivän ajan, jonka jälkeen se maseroituu kuorien kanssa noin kahden viikon ajan. Malolaktinen käyminen tapahtuu osittain unkarilaisissa ja osittain rankalaisissa tammitynnyreissä. Kypsytys 500/700 -litran tynnyreissä noin 14 kuukauden ajan. Pullossa viini kypsyy ennen myyntiintuloa 12 kuukauden ajan.

Kasvuympäristö: Badia a Passignanon tila sijaitsee Sambuca Val di Pesan yläpuolella, Firenzestä etelään ja kolmen kilometrin päässä Tignanellon tilasta. Badia a Passignanon 223 hehtaaria ovat 250-300 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella. Maaperä on kalkkipitoinen

Väri: Voimakas rubiininpunainen

Tuoksu: Punaisia marjoja kuten vadelmaa, mustikkaa ja kypsää kirsikkaa.

Maku: Kypsä ja tanniininen. Pehmeä ja samettinen. Jälkimaussa mausteista lakritsia.

Maahantuoja: Fine Brands
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOCG Chianti Classico Riserva
Tuottaja: Antinori
Alkoholipitoisuus: 13.5 %
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Sangiovese 100 %
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Antinorin viinitalo on kiistämättä Italian tunnetuimpia ja arvostetuimpia viinitaloja. Harvalla suvulla on yhtä pitkä historia viininvalmistajana: Antinorilla on tehty viiniä 26 sukupolven ajan. Tämän firenzeläisen suvun tarinan viinin parissa katsotaan alkaneen vuonna 1385, kun Giovanni di Piero Antinori liittyi firenzeläiseen viinintekijöiden kiltaan, ” Arte Fiorentinaan”.  Siitä lähtien suvussa on valmistettu viiniä katkeamattomasti  – kokemusta on karttunut yli kuuden vuosisadan verran. Talon johdossa toimii nykyään Markiisi Piero Antinori, kolmen tyttärensä Albieran, Allegran ja Alessian avustuksella.

Perinteiden kunnioittaminen, intohimo viiniin, sen viljelyyn ja maaperään, sekä toisaalta intuitio ohjaavat työtä Antinorin talolla. Sammumaton intohimo ja kiinnostus uusiin kokeiluihin on vienyt Antinorin Toskanasta myös muualle Italiaan. Upeita persoonallisia tiloja löytyy nykyään myös Umbriasta, Piemontesta, Lombardiasta ja Apuliasta.
Erityistä mainetta Antinori on niittänyt mm. upeilla supertoskanalaisilla viineillään Tignanellolla ja Solaialla. Talon filosofia kuitenkin korostaa, että jokainen viini, hintaluokasta ja alkuperästä riippumatta valmistetaan yhtäläisellä huolella, osaamisella ja rakkaudella.

 

Tutustu tästä tuottajan kotisivuihin.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »